Spoločnosť Fernox oslávi v roku 2024 svoj 60. rok. Ako prvá spoločnosť na úpravu chemických vôd na svete sa spoločnosť Fernox za posledných šesť desaťročí neustále usilovala o vedúce postavenie v teplárenskom priemysle – od priekopníckeho používania chemikálií, testovania a filtračnej technológie až po udržiavanie energetickej účinnosti vykurovacích a obnoviteľných systémov.

Spoločnosť Fernox, ktorá sa zrodila z nápadu nemeckého inžiniera Petra Müetzela, sa v priebehu rokov exponenciálne vyvinula do dnešnej podoby: globálna spoločnosť, ktorá uplatňuje svoje znalosti na miestnom trhu, aby poskytla širokú škálu chemických úprav vody a filtrov pre tradičné aj obnoviteľné vykurovacie systémy. Je to vďaka rozsiahlym výskumným a vývojovým kapacitám a tímu špecializovaných vedcov a inžinierov, ktorí pracujú na prinášaní inovatívnych riešení na trh. Medzi nedávne príklady patrí ocenený TF1 Sigma HP Filter a tekutina na prenos tepla HP-EG.

Spoločnosť Fernox sa už dlho venuje vzdelávaniu inštalatérov a učňov; pokračovanie v lobovaní za správne využívanie úpravy vody a zavádzanie najlepších postupov osvedčených praxou; a v priebehu rokov zaznamenala nárast energetickej účinnosti a vplyvu na životné prostredie v globálnej agende a agende Spojeného kráľovstva.

Teraz, vo svojom 60. roku, sa má spoločnosť Fernox na čo tešiť s uvedením nových produktov a technológií, aktivitami na zapojenie zákazníkov a pokračujúcou spoluprácou s charitatívnymi partnermi. Okrem toho sa spoločnosť Fernox bude aj naďalej zameriavať na podporu inštalatérov vrátane investícií do svojich už komplexných a pôsobivých školiacich zariadení, aby tento cenný zdroj ďalej pozdvihol pre súčasnú a budúcu generáciu.

„Sme takí hrdí na to, že môžeme osláviť taký neuveriteľný míľnik,“ povedal Ernie McDonald, riaditeľ spoločnosti Fernox. „60 rokov sme silní a máme pred sebou skvelú budúcnosť s množstvom inovácií v príprave a vzrušujúcimi aktivitami na oslavu nášho diamantového výročia. Aj keď je dôležité obzrieť sa späť a uznať všetko, čo sme dosiahli, pre tím je tento rok skutočne celý o budúcnosti – a zostávame absolútne oddaní agende environmentálnej účinnosti.“  Ďalšie informácie nájdete na: www.fernox.sk

Country